Sportske Radionice Za Decu od 1-3god i 3-6 god
Sportske radionice za decu

Sportske radionice za decu

Uslovi i način života danas na žalost ne idu u prilog deci. Roditelji danas rade od 09-17 h. Nemaju vremena da prošetaju posle posla, da se poigraju sa decom. Zašto? Jer su previše umorni, jer su im rokovi kratki….. Gde su tu deca i njihove potrebe. On su stalno sa telefonom, tabletom, ili ispred tv-a. To baš i nije toliko za preporuku. Deci je potrebno da se istrče. Potrebno im je da se druže. Potrebno je da budu u prirodi. Zato su tu razne radionice. Spotskih radionica ima na pretek. Ali i tu trebate pronaći adekvatne sportske radionice za svoje dete.

Zdrava zabava je prava zabava

Potrebno je razvijati svest o fizičkoj aktivnosti. Predškolski uzrast je period razvoja deteta u kome dete može da usvoji mnogobrojne zdrave životne navike.

Kako dete uči u predškolskom periodu?

Na mlađem vrtićkom uzrastu, deca uče imitacijom. Posmatrajući roditelje, vaspitače, vršnjake. Na starijem uzrastu dodajemo teoriju i praksu.

Sportske radionice? Kada ukjučiti dete?

Stručnjaci savetuju da se deca već od treće godine uključe u neku vrstu sportskih radionica, aktivnosti. Ali se savetuje da to bude bez klasičnih treninga i fokusiranja na jedan sport pre 11. god.

Ono što je važno naglasiti je da sam sport doprinosi razvoju motorike, ravnoteže, osećaja za prostor, ali i apstraktnog mišljenja i logike.

Svaki sport, bio on u prirodi, na igralištu, u dvorištu, u sali, gradi duh i telo, jača imunitet, poboljšava kondiciju.

Šta nam donose sportske radionice?

Kroz radionice dete otkriva svoje sposobnosti i unapređuje svoje veštine. Dete koje je fizički aktivno, ujedno ima i bolje pamćenje. Ono je smirenije i mentalno zdravije od svojih vršnjaka koji su fizički neaktivni.

Dete gradi svoju ličnost, stiče samopoštovanje, uči se samostalnosti i odgovornosti.

Bilo da je aktivnost individualna ili timska, deca se brzo upoznaju. Kroz rad počnu da uvažavaju jedni druge i međusobno se podržavaju i podstiču.

Kod dece se budi takmičarski duh, želja za uspehom. Takmičarski duh budi ambicije. Podstiče decu da napreduju. Uči ih sistemu vrednosti. Kako da razlikuju pravdu od nepravde.

Jednostavno, na našim radionicama deca grade veze između sebe. Podstiče se interakcija i komunikacija.

Sportske radionice su namenjene deci uzrasta od 1-3 god i 3-6 godina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *