Etno Djuskanjac u Kud-u Stanko Paunović
Inicijativa Mogu ja to sam

Etno Djuskanjac U KUD-u

U okviru projekta Naš kraj, naša ideja 2022 god, čast nam je pripala da naša inicijativa Mogu ja to sam, dobije mogućnost da bude sprovedena u delo. U pitanju je set dečijih besplatnih radionica koje će se odigravati vikendom.

Ovog vikenda samo otišli do Doma omladine, tačnije u KUD “Stanko Paunović”.

Na ulasku nas je dočekala naša draga Milica Alterov.

Šta smo zapravo radili!? Šta smo naučili? Kako smo se proveli?

U velikoj sali za vežbanje već su vežbali mališani sa svojim koreografom Dejanom. Priredili su nam dobrodošlicu spletom igara ali i prezentovanjem raznih narodnih instrumenata. Imali smo mogućnost i da isprobamo narodnu nošnju, da bar na trenutak zaista budemo mali folkloraši 🙂

A onda nas je muzika povela.

Znanje i veštine koje smo stekli su pre svega stečeni imitacijom a onda ponavljanjem i vežbanjem. Prijateljski pružene ruke, toplina dečijih srca dala nam je vetar u leđa da se oprobamo u igranju.

Ovom prilikom s zahvaljujemo svim mališanima i koreografu Dejanu što su nam omogućili da budemo deo jedne tako velike i ozbiljne priče, kao što je inkluzija u svakom pogledu.

Mi ne govorimo o inkluziji na papiru, kako bi trebala da bude, svojim radionicama dokazujemo da ona zaista može da funkcioniše samo malo kada bi se ljudi potrudili, kada bi otvorili svoja srca kao što to rade deca. Hvala ovim malim a tako velikim ljudima iz KUD-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *